Griefelen

Wat is Griefelen?

Griefelen is een programma voor jonge kinderen van 3 tot 7 jaar om te leren van spanning naar ontspanning te gaan. Het Griefelprogramma neemt de kinderen stap voor stap mee in de wereld van het grote dierenbos. Hier leren de kinderen om de stress van alledag beter aan te kunnen.

Jonge kinderen kunnen soms veel moeite hebben met alles wat er in hun lijfjes gebeurt. Voelt iets fijn of niet fijn? Zij hebben vaak nog geen taal voor deze gewaarwordingen, ze kunnen het niet goed duidelijk maken. Dit kan invloed hebben op de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Tijdens het Griefelprogramma leren we kinderen om gewaarwordingen bij zichzelf te herkennen en erkennen. We leren de kinderen om opgebouwde spanning in hun lijfjes om te zetten naar ontspanning. Dit alles doen we door samen op reis te gaan in het grote dierenbos.

In dat grote dierenbos wonen Stokkie, Giraf, Krokodil, Vogel en Schildpad. Deze dieren maken allemaal avonturen mee. De kinderen kunnen zich identificeren met de dieren en daardoor samen met de dieren de verhalen beleven.

Hoe ziet een Griefeltraject eruit?

Een Griefeltraject bestaat uit 10 bijeenkomsten met kind en ouder(s). In 10 bijeenkomsten van 45 – 60 minuten gaan we samen avonturen beleven met alle dieren in het grote dierenbos. De kinderen doen dit samen met hun ouders, ik ben erbij als Griefelaar om het geheel te leiden.

De opbouw van elke bijeenkomst is hetzelfde: we beginnen met het wakker zingen van Stokkie, daarna wordt er een verhaal voorgelezen van het beleefde avontuur. Vervolgens gaan we spelletjes doen om te verwerken wat de kinderen in het verhaal gehoord hebben. De bijeenkomst sluiten we altijd af met Griefelen; tot rust komen met een rustig muziekje, dichtbij papa of mama, met een dier uit het dierenbos erbij en ook nog een veertje om lekker wat te kriebelen.

 

Er zijn twee verschillende mogelijkheden voor het Griefelen:

- Individueel Griefeltraject in de thuissituatie. Indien mogelijk zijn beide ouders hierbij aanwezig. Na elke bijeenkomst ontvangen jullie van mij een kort verslagje. Vooraf, na de 5e bijeenkomst en achteraf zullen we tijdens een gesprek de voortgang bespreken.

- Griefeltraject in een groepje van maximaal 5 kinderen, hierbij is bij elk kind één ouder aanwezig. We doorlopen het programma zoals hierboven beschreven. Vooraf, na de 5e bijeenkomst en achteraf zullen we tijdens een gesprek de voortgang bespreken. Deze bijeenkomsten zullen op een nader te bepalen locatie plaatsvinden.

Product Prijs
Kennismakingsgesprek gratis
Individueel Griefeltraject: 10 bijeenkomsten, wekelijks een kort verslagje, vooraf, na de 5e bijeenkomst en achteraf een gesprek € 650
Griefeltraject in een groepje van maximaal 5 kinderen (met 1 ouder): 10 bijeenkomsten, vooraf, na de 5e bijeenkomst en achteraf een gesprek € 275
Kilometer/ reiskostenvergoeding vanaf 10 km € 0,29 per km en reistijd tegen uurtarief