Reflexintegratie

Ieder mens wordt geboren met reflexen. De primaire reflexen ontwikkelen zich al in de baarmoeder en sommige zijn o.a. helpend bij het geboorteproces. Deze bewegingen vormen de basis van je gehele ontwikkeling. Wanneer primaire reflexen niet voldoende zijn geïntegreerd of hyperactief zijn, hinderen ze het dagelijks functioneren.

Herken je een of meer van deze dingen bij je kind?

 • Moeite met schoolse taken
 • Dyslexie
 • Dyscalculie
 • DCD
 • Slecht leesbaar handschrift/ moeite met schrijven
 • Problemen met concentreren
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Niet stil kunnen zitten in de klas
 • Zeer vermoeid na een hele schooldag
 • Moeite met automatiseren van sommen
 • Slechte oog-hand-coördinatie

 

Niet geïntegreerde reflexen hoeven op zich helemaal geen probleem te zijn, daar is vaak prima mee te leven. Eigenlijk heeft elke volwassene ook reflexen die niet geïntegreerd zijn.

Maar daardoor komt er soms niet uit wat er in zit: je kind kan op deze manier niet optimaal gebruik maken van zijn mogelijkheden. Een enkele niet geïntegreerde reflex is nog wel te verbloemen door andere capaciteiten, maar wanneer dit er te veel zijn, kunnen bovenstaande problemen optreden.

Hoe fijn zou het zijn om samen met mij aan het werk te gaan om de reflexen te integreren en daarmee bovengenoemde problemen te verminderen of zelfs op te lossen? Dat kan zeker!

Door te gaan werken aan het integreren van de primitieve reflexen, werken we aan de basis van alles. Op deze manier wordt de oorzaak van het probleem aangepakt.

 

Hoe ziet een reflexintegratie traject eruit?

We beginnen met gratis kennismakingsgesprek, hierin bespreken we wat ik voor jullie kan betekenen en wat jullie graag willen bereiken.

Hierna krijgen jullie een vragenlijst welke we zullen bespreken in een intakegesprek.

Daarna volgt er een uitgebreid onderzoek om te kijken waar jullie kind nog moeite mee heeft. Dit bespreek ik met jullie en ik stel een plan van aanpak op.

Ik ga op de behandeltafel oefeningen doen met jullie kind, daarna krijgen jullie van mij ook oefeningen mee naar huis waar je meerdere keren per week mee oefent. Dit vraagt per keer niet meer dan 10 minuten van jullie tijd. Na een paar weken maken we een nieuwe afspraak om de vorderingen te bekijken en nieuwe oefeningen aan te bieden.

De behandelingen vinden plaats bij jullie thuis. Voor jullie kind prettig om in de veilige thuissituatie te zijn.

Elk traject is passend maatwerk, speciaal opgesteld voor jullie kind.

 

Hoe fijn zou het zijn om aan een stevige basis voor jullie kind te werken? Ik kan jullie hierbij helpen! Samen vinden we de juiste weg om jullie kind weer te laten stralen!

In mijn praktijk werk ik met verschillende methodes hiervoor.

MNRI

Masgutova Neuromotor Reflex Integration

Reflexintegratie volgens de methode van Svetlana Masgutova

INPP

Institute for Neuro- Physiological Psychologie

De INPP-methode gaat uit van het idee dat leer- en gedragsproblemen ontstaan door onvolgroeide reflexen.

Aanbod Prijs
Kennismakingsgesprek gratis
Intakegesprek + uitgebreid onderzoek € 95,00
Begeleidingssessie € 65,00
Kilometer/ reiskostenvergoeding vanaf 10 km € 0,29 per km en reistijd tegen uurtarief