Al vele jaren werk ik met plezier in het onderwijs. Het is heerlijk om met kinderen aan de slag te gaan en ze dingen te mogen leren. Maar daarbij ervaar ik regelmatig dat ik te weinig tijd heb om echt naar het kind te kijken.

Diane van Nistelrooij

Mijn naam is Diane van Nistelrooij, moeder van hele lieve jongens, graag actief bezig en ik ben leerkracht in het speciaal onderwijs.

Ik kijk graag naar het kind en naar zijn behoeftes. Ik wil kinderen nog beter tot hun recht laten komen en daar samen met jou en je kind mee aan de slag gaan.

Ik heb al heel wat jaren in het onderwijs erop zitten, het is fijn om zo veel ervaring opgedaan te hebben. Dit kan ik goed inzetten in mijn praktijk.

Ik heb op verschillende scholen gewerkt; regulier onderwijs, Cluster 4 onderwijs (kinderen met een uitdaging op het gebied van hun gedrag) en Cluster 2 onderwijs (een school voor kinderen met een spraaktaalstoornis).

Ik sta twee dagen voor de klas en de rest van de tijd ben ik in mijn praktijk aan het werk.

 

Ik zoek altijd naar oplossingen en ideeën om het onderwijs in mijn klas te verbeteren. Niet alle kinderen ontwikkelen zich zoals je zou verwachten; de leermoeilijkheden blijven aanwezig. Stempeltjes als dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD enz. worden gegeven, maar daarmee is het kind nog niet geholpen. Veel kinderen doen heel hard hun best, maar het lukt gewoon vaak niet. Ze willen wel, maar het kost heel erg veel moeite. Moeite met concentreren, met schrijven, met stil zitten, ze voelen zich onhandig.

 

Mijn missie is om naar het totaal-plaatje te kijken. In mijn eigen praktijk wil ik de tijd nemen voor elk kind. Kijken naar de persoonlijke behoeftes en daarmee aan de slag gaan. Dit doe ik in samenwerking met jullie als ouders.

 

Middels verschillende opleidingen en cursussen heb ik me verdiept in reflexintegratie, schrijftherapie en Griefelen. Hier blijf ik me verder in ontwikkelen. Het is heerlijk om hierin te duiken en te ervaren wat simpele oefeningen en interventies een groot verschil kunnen maken voor de kinderen en daarmee dus voor jullie als ouders.

In een gratis kennismakingsgesprek kunnen we samen bespreken wat dit voor jullie kan betekenen.

 

Samen kunnen wij jullie kind weer laten stralen en eruit halen wat erin zit!

Wat je echt nog over mij moet weten:

  • Ik doe graag dingen samen met ons gezin, met vier jongens in huis is er altijd wel wat te doen. Een gezellige en drukke boel!
  • Ik ga graag wandelen in de natuur.
  • Ik heb een school opgezet in Kameroen tijdens mijn 6 maanden vrijwilligerswerk.
  • Ik hou van lekker eten.
Diane van Nistelrooij